Badlakanet är fantastiskt mjukt och lyckas ändå torka mig torr relativt snabbt.
Niclas och jag googlar vädret på var sina vädertjänster och får tyvärr samma svar. 14-23 grader och regn i eftermiddag och kväll.
Vi har tänkt ägna hela dagen åt klostret ute på klippan så det är väl bara att dra på sig regnjackan.
Men först blir det frukost.
Vi sitter vid ett stort runt bord med utsikt över innergården.
Det regnar redan. Ett fint, vattnande regn. Prexis ett sånt som jag beställt till Stenhammar varje natt medan vi är borta.
När vi checkade in fick vi ange om vi ville ha äggröra och/eller bacon till frukosten.
Baconen visar sig vara småvarm kassler men äggröran är bra, om man saltar upp den lite. Det finns salt- och pepparkar på bordet. Fast tvärtom. Jag skaffar mig alltså en ganska välpepprad äggröra, men det är gott.
På bordet ligger en serveringstång och frukostvärdinnan förklarar att vi ska använda den när vi tar oss bröd, croissanter och hembakad sockerkaka.
Eftersom vi är fyra personer på en tång får vi helt enkelt vänta på varann och gå till serveringsbordet en i taget.
Allt är framställt i portionsförpackningar. Någon har stått i köket och fördelat sju sorters marmelader i små äggkoppar.
Någon ska också stå och ta hand om allt överblivet och diska alla små skålar.
Bland marmeladerna stöter jag på kaffemarmelad. Den är förvånansvärt god.
Även ost och skinka är väl förpackat.
Det känns slösigt att inte äta upp alla tre skivorna så vi hjälps åt vid bordet.
Och jag tänker på att någon stått och glapackat varenda litet fat och varje liten skål. Denne någon är det nog mest synd om av alla någonar.
Vi lämnar en hel del disk på bordet.
Sen går vi och frågar om vi får stanna en natt till.
Men det är inte för att jag inte kan få nog av de burleskröda tapeterna, av samma tyg som gardinerna...
Vi får stanna.
Först när vi kommer tillbaka till rummet efter frukosten, upptäcker jag att den vadderade huvudändan vid sängen är fejk. Det är bara en tapet.
Tänk att jag inte märkte det när jag lutade mig mot den igår kväll!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar